Etiketa pri stole, alebo stolovanie s Ladislavom Špačekom
Asistovaná večera spojená s praktickým nácvikom stolovania pod vedením odborníka na etiketu Ladislavom Špačekom.
„Spoločenské správanie najdokázatelnejšie prejavíme pri stole.“ Oldřich Nový v klasickom filme Světáci
Seminár: Asistovaná večera
Termín: 28. októbra 2015 (18 – 21hod.)
Miesto konania: Reštaurácia L´Olive, hotel
Arcadia, Františkánska 3, Bratislava
DressCode: Business Dress
Cena: 150 Eur/osoba
KOMU JE URČENÁ
Každému, kto chce alebo potrebuje stolovat podla spolocenských
pravidiel. Manažérom, ktorí vedú pri stole obchodné jednania,
politikom,
ktorí stolujú svýznamnými osobnosťami doma aj vo svete, študentom,
ktorým spoločenské správanie pomáha v kariérnom raste vo
všetkých
odboroch, rodičom, ktorí chcú svoje deti dobre pripraviť na život,
všetkým, ktorí sa chcú zbaviť zlých návykov, ktoré sa v
uzavretých
komunitách rodín prenášajú aj na budúce generácie.
Ideálne je absolvovať asistovanú večeru aj s partnermi, aby boli
pripravení vás podporiť pri dôležitých obchodných a
spoločenských
podujatiach.
ČO SA NAUČÍME
- Business dress na obchodnú a spoločenskú večeru
- Tri roviny pánskeho oblečenia (black tie, formal dress, lounge
dress)
- Dress code a jeho záväznosť
- Košele, kravaty, topánky, doplnky
- Pravidlá pre dámske obliekanie
- Príchod k stolu, usádzanie hostí
- Zasadací poriadok
- Prestieranie stola, riad a náradie pre spoločenské
chovanie
- Spoločenské stolovanie (servítka, chovanie pri stole, držanie
príboru, predkladanie jedál, servírovanie)
- Ako jesť špeciality, ale aj bežné jedlá (ustrice, krevety,
mäso, zemiaky, cestoviny, múčnik)
- Držanie pohára, degustácia a dekantácia vína
- Konverzácia pri stole
DEGUSTAČNÉ MENU ASISTOVANEJ VEČERE
„Carpaccio“ z pečenej cvikle gratinovaný kozí syr a chrenová
pena
Vino – Sauvignon, výber z hrozna, Mrva Stanko 2013
Grilované tigrie krevety spetržlenovým maslom
Široké pohánkové tagliatelle
Pór, cherry paradajky, salat Red chard a ovci syr pecorino
Vino – Chardonnay, n.z., Mrva & Stanko 2013
Bravčová panenka pomaly pečená
Královská hliva ustricová, zelené fazulky, konfitovaný cesnak a
omáčka z domácej horčice
Vino – Cabernet Sauvignon, v. z hrozna, Pavelka
Horúci čokoládový fondant, kakaový bôb, mascarpone a lesné
ovocie
Vino – Alibernet, akostné, Pavelka 2012
Reštaurácia L´Olive
Vychutnajte si jedinečnú modernú slovenskú kuchyňu v reštaurácii,
ktorá bola dva po sebe nasledujúce roky vyhodnotená ako Trend Top
najlepšia hotelová reštaurácia na celom Slovensku!
www.arcadia-hotel.sk/sk/Restauracia
Ladislav Špaček
Pôvodným povolaním pedagóg. Vyučoval na Filozofickej fakulte
Karlovej Univerzity, vrokoch 1990–1992. Bol redaktorom a
moderátorom Československej televízie. Od roku 1992 pôsobil takmer
jedenásť rokov na Pražskom hrade ako hovorca prezidenta Václava
Havla.
Zúčastnil sa nespočetného množstva vrcholných spoločenských
udalostí. Ako sprievod prezidenta republiky navštívil viac ako 50
krajín sveta. Stretol sa sdesiatkami prezidentov a členmi
kráľovských rodín.
Je autorom a protagonistom televízneho seriálu Etiketa a napísal
rad kníh o etikete: Etiketa, Veľká kniha etikety, Nová veľká kniha
etikety (vyšla aj v slovenčine), Komiksová etiketa, Špaček v
porcelánu, sériu Malých knih etikety – pro celou rodinu, pro
manažery, u stolu, pro firmu a úrad, pro každý den, je autorom
hry Starling aneb Etiketa hrou, etikety pre deti Dedečku, vyprávej,
praktické príručky Úspešný obchodní zástupce a knihy spomienok
Deset let sVáclavem Havlem. Jeho poslednou publikáciou je obsiahla
Business etiketa a komunikace.
Pôsobí ako konzultant v odbore komunikácie a etikety, robí
prednášky pre top manažérov riem a úradov a pre politikov.