Etiketa pri stole, alebo stolovanie s Ladislavom Špačekom
Asistovaná večera spojená s praktickým nácvikom stolovania pod vedením odborníka na etiketu Ladislavom Špačekom.
„Spoločenské správanie najdokázatelnejšie prejavíme pri stole.“ Oldřich Nový v klasickom filme Světáci
Seminár: Asistovaná večera„Spoločenské správanie najdokázatelnejšie prejavíme pri stole.“ Oldřich Nový v klasickom filme Světáci
Termín: 28. októbra 2015 (18 – 21hod.)
Miesto konania: Reštaurácia L´Olive, hotel Arcadia, Františkánska 3, Bratislava
DressCode: Business Dress
Cena: 150 Eur/osoba
KOMU JE URČENÁ
Každému, kto chce alebo potrebuje stolovať podľa spoločenských pravidiel. Manažérom, ktorí vedú pri stole obchodné jednania, politikom, ktorí stolujú s významnými osobnosťami doma aj vo svete, študentom, ktorým spoločenské správanie pomáha v kariérnom raste vo všetkých odboroch, rodičom, ktorí chcú svoje deti dobre pripraviť na život, všetkým, ktorí sa chcú zbaviť zlých návykov, ktoré sa v uzavretých komunitách rodín prenášajú aj na budúce generácie.
Ideálne je absolvovať asistovanú večeru aj s partnermi, aby boli pripravení vás podporiť pri dôležitých obchodných a spoločenských
podujatiach.
ČO SA NAUČÍME
- Business dress na obchodnú a spoločenskú večeru
- Tri roviny pánskeho oblečenia (black tie, formal dress, lounge dress)
- Dress code a jeho záväznosť
- Košele, kravaty, topánky, doplnky
- Pravidlá pre dámske obliekanie
- Príchod k stolu, usádzanie hostí
- Zasadací poriadok
- Prestieranie stola, riad a náradie pre spoločenské chovanie
- Spoločenské stolovanie (servítka, chovanie pri stole, držanie príboru, predkladanie jedál, servírovanie)
- Ako jesť špeciality, ale aj bežné jedlá (ustrice, krevety, mäso, zemiaky, cestoviny, múčnik)
- Držanie pohára, degustácia a dekantácia vína
- Konverzácia pri stole
DEGUSTAČNÉ MENU ASISTOVANEJ VEČERE
„Carpaccio“ z pečenej cvikle gratinovaný kozí syr a chrenová pena
Vino – Sauvignon, výber z hrozna, Mrva Stanko 2013
Grilované tigrie krevety s petržlenovým maslom
Široké pohánkové tagliatelle
Pór, cherry paradajky, šalát Red chard a ovčí syr pecorino
Vino – Chardonnay, n.z., Mrva & Stanko 2013
Bravčová panenka pomaly pečená
Kráľovská hliva ustricová, zelené fazuľky, konfitovaný cesnak a omáčka z domácej horčice
Vino – Cabernet Sauvignon, v. z hrozna, Pavelka
Horúci čokoládový fondant, kakaový bôb, mascarpone a lesné ovocie
Vino – Alibernet, akostné, Pavelka 2012
Reštaurácia L´Olive
Vychutnajte si jedinečnú modernú slovenskú kuchyňu v reštaurácii, ktorá bola dva po sebe nasledujúce roky vyhodnotená ako Trend Top najlepšia hotelová reštaurácia na Slovensku!
www.arcadia-hotel.sk/sk/Restauracia
Ladislav Špaček
Pôvodným povolaním pedagóg. Vyučoval na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity, vrokoch 1990–1992. Bol redaktorom a moderátorom Československej televízie. Od roku 1992 pôsobil takmer jedenásť rokov na Pražskom hrade ako hovorca prezidenta Václava Havla.
Zúčastnil sa nespočetného množstva vrcholných spoločenských udalostí. Ako sprievod prezidenta republiky navštívil viac ako 50 krajín sveta. Stretol sa sdesiatkami prezidentov a členmi kráľovských rodín.
Je autorom a protagonistom televízneho seriálu Etiketa a napísal rad kníh o etikete: Etiketa, Veľká kniha etikety, Nová veľká kniha etikety (vyšla aj v slovenčine), Komiksová etiketa, Špaček v porcelánu, sériu Malých knih etikety – pro celou rodinu, pro manažery, u stolu, pro firmu a úrad, pro každý den, je autorom hry Starling aneb Etiketa hrou, etikety pre deti Dedečku, vyprávej, praktické príručky Úspešný obchodní zástupce a knihy spomienok Deset let sVáclavem Havlem. Jeho poslednou publikáciou je obsiahla Business etiketa a komunikace.
Pôsobí ako konzultant v odbore komunikácie a etikety, robí prednášky pre top manažérov firiem a úradov a pre politikov.